Focus op duurzaamheid

Bij Delimeal wordt er echt gefocust op duurzaamheid!

We zijn dagelijks bezig met duurzaam ondernemen en voeren dus ook een duurzaamheidsbeleid.

Op alle niveau’s zetten we in op een maximaal resultaat. We werken mee aan klanteigen projecten of aan projecten gestuurd door de overheid. Zo werd in het bijzijn van Minister Crevits, het Green Deal Charter in Gent ondertekend met als doel maaltijden duurzamer te produceren.

Duurzame grondstoffen

We kopen maximaal bij Belgische producenten of leveranciers om de korte keten economie na te streven.

Ook worden BIO en Fair-Trade producten in overweging genomen wanneer het aanbod voldoende groot is en wanneer dit financieel haalbaar is. 

We gebruiken enkel eieren afkomstig van scharrelkippen en de bereide vis is MSC- of ASC-gecertificeerd.

Bovendien zien we erop toe dat onze leveranciers charters voor dierenwelzijn ondertekend hebben of Rainforest Alliance-certificaten hanteren.

Duurzame verpakking van grondstoffen

Dankzij onze grootschalige productie kunnen we aankopen in grote herbruikbare bulkverpakkingen en met volle palletten. Dit reduceert het verpakkingsvolume en het transport.

Het verpakkingskarton wordt verzameld en opgehaald voor recyclage.

Duurzame bereiding van de maaltijden

We gebruiken dubbelwandige kookketels om de energie-input te beperken.

De installatie van een warmtewisselaar op de koelprocessoren laat toe om het aangevoerde koud water slechts minimaal op te moeten warmen met 30°C. Zo verlagen we het energieverbruik per geproduceerde maaltijd.

Sinds 2020 kopen we enkel nog 100% groene stroom aan.

Zoals je hierboven kan zien ligt het dak van onze productiekeuken te Veurne volledig vol met zonnepanelen.

Duurzame reiniging

Het gebruik van speciale spuit- en doseerkoppen beperkt het gebruik van water en detergenten. Wij gebruiken uitsluitend biologisch afbreekbare detergenten.

Ons afvalwater wordt gefilterd waardoor de organische fractie verzameld wordt. Dit wordt vervolgens opgehaald en verwerkt tot bio-gas. Verdere etensresten worden verzameld en wekelijks opgehaald en ook verwerkt tot bio-gas.

Duurzame verpakking eindproduct

Primaire verpakkingen: Ons vriesvers concept vereist een kwalitatieve verpakking. Recent zijn we overgeschakeld van CPET-schalen naar EVOLVE-schalen. EVOLVE wordt gemaakt van gerecycleerd plastic (schaaltjes, flessen,…) zonder toevoeging van enige kleurstof. Hierdoor kan de kleur van de schalen licht variëren van rozerood naar blauwgrijs over lichtgroen.

Deze wijze van recycleren is een oplossing voor de circulaire economie die zo een doelgerichte eindmarkt creëert, zonder gebruik te maken van carbonzwart om kleuren te maskeren terwijl de productie van nieuw materiaal sterk wordt verminderd.

De lege verpakkingen zijn stapelbaar en mogen in de PMD-zak.

Secundaire verpakkingen: het karton waarin de EVOLVE-schalen verpakt zijn, dragen het FSC-label.

Duurzaam transport

Dankzij de grootorde van ons productieproces kunnen we aankopen in grote hoeveelheden, daardoor wordt de logistieke en dus ecologische impact flink naar beneden gehaald. Bovendien hebben al onze eigen auto’s minimaal de Euro 6 norm of zijn ze, in stedelijke gebieden, 100% elektrisch.

Tot slot… Dankzij ons zusterbedrijf Frigilunch staan wij altijd aan de frontlinie als het gaat over de laatste nieuwe ontwikkelingen, zo ook op het gebied van duurzaamheid. Of het nu gaat over grondstoffen, verpakkingen, energiebronnen of werkprocessen.

Op ieder aspect passen wij ons duurzaamheidsbeleid toe. Daarom blijven wij, dankzij en samen met de veeleisendheid van onze beursgenoteerde klanten, een absolute koploper in de voedingsindustrie.

superactie

Bestel 11 maaltijden en krijg de 12e maaltijd gratis!