5 tips om lekker te eten zonder te moeten koken!

Geen zin om te koken?

Iedereen heeft wel eens geen zin om te koken. We zijn allemaal bekend met het gevoel dat we na een lange werkdag thuiskomen en gewoon willen neer te ploffen op de bank in plaats van nog te moeten koken. Of met de warme zomerdagen zitten we liever al eens wat langer in de tuin dan in de keuken te moeten staan.

Dan kunnen we er natuurlijk voor kiezen om makkelijk via onze smartphone pizza of pita te bestellen. Heel lekker, maar daar gaan dan onze goede voornemens om gezond te eten weer.

Met enkele tips wordt het super makkelijk om toch een lekkere, maar gezonde maaltijd op tafel te toveren, ook als je geen zin hebt om te koken. 

1. Kant-en-klare maaltijden

Kant-en-klare maaltijden zijn een makkelijke oplossing als je geen zin hebt om te koken en je kan voor een gezonde maaltijd kiezen. Er bestaan bij de kant-en-klare maaltijden natuurlijk ook een heel gamma aan comfort food maaltijden maar als je naar de ingrediënten kijkt, zal je zeker een gezonde maaltijd boordevol groenten naar je smaak vinden. 

2. Kook voor meerdere dagen vooruit

Wat een oplossing kan zijn is om voor meerdere dagen vooruit te koken. Je kan bijvoorbeeld op een rustig moment in je weekplanning een grote portie bolognese saus maken en deze invriezen. Zo hoef je enkel nog de saus uit de vriezer te halen en een portie pasta koken, makkelijk toch.

Of je kookt gewoon steeds voor twee dagen. Je kookt dus een grotere portie zodat je er twee dagen na elkaar van kan eten.

3. Laat eten bezorgen of ga het afhalen

Je kan natuurlijk ook eten afhalen of aan huis laten bezorgen. Denk maar aan Chinees, Thais, sushi of gewoon een maaltijd uit een restaurant of brasserie. Ook dat kan echt heerlijk smaken, maar dat is een oplossing die wel eens duur kan uitvallen en is dus niet echt zo voordelig als zelf koken.

4. Restjes uit de koelkast

Je hebt echt geen zin om te koken maar wil wel graag iets gezond eten. Trek je koelkast eens open en kijk wat je nog van restjes van de voorbije week over hebt waar je iets mee kan doen. Heb je toevallig nog wat groentjes over? Dan maak je heel gemakkelijk een slaatje of met een sneetje brood en kaas en hesp heb je ook snel een croque-monsieur zonder dat je echt hoeft te koken. Daar een klein slaatje bij en heerlijk toch! 

5. Bestel gezonde maaltijden

Gezonde maaltijden bestellen is de ideale oplossing wanneer je geen zin hebt om te koken en toch graag gezond wil eten. En dat kan bij Delimeal. We hebben al jaren ervaring en bieden een breed assortiment van vriesverse, ready to heat maaltijden aan.

Van dagelijkse maaltijden tot vegetarische, en dieetmaaltijden. Je warmt ze super snel op in de microgolfoven of traditionele oven. De keukenschort blijft dus lekker in de kast en jij hebt tijd voor leukere dingen!

De recepten van onze gerechten worden ontwikkeld door onze chefs met een passie voor eten, in samenspraak met onze voedingsdeskundigen. Ons team is dagelijks bezig met het ontdekken van trends en nieuwe ingrediënten om deze om te zetten in passende gerechten.

Heb je dus geen zin om te koken, maar wel een lekker gezonde maaltijd? Dan is Delimeal de ideale oplossing voor jou.

Probeer nu één van onze proefboxen door hem hier te bestellen